Info

KOULUTETUN HIEROJAN ammattitaito perustuu länsimaiseen lääketieteeseen. Hieronnan asiantuntijuuden koulutettu hieroja osoittaa valtakunnallisesti annettujen kriteerien mukaan mm. näyttötutkinnossa. Koulutettu hieroja(ei esim. hieroja) on terveydenhuollon ammattilainen(laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 559/1994) ja hänet on merkitty terveydenhuollon ammattihenkilöiden ammattirekisteriin(Valvira).

KLASSINEN/URHEILU-HIERONTA on hyvin vanha perinteinen hoitomuoto. Siinä käytetään yleensä viittä perusotetta joilla muokataan pehmeitä kudoksia yksilöllisesti ja anatomian tuntemusta hyväksi käyttäen. Hieronnan vaikutukset ovat  hyvin moninaiset.  Se mm. vilkastuttaa verenkiertoa kudoksissa,rentouttaa lihaksia ja nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua.  Sillä voidaan  mm. vähentää lihasten jännitystiloista aiheutuvia kipuja ja särkyjä, laajentaa nivelten ja nikamien liikeratoja ja ennaltaehkäistä jännitystiloja. Rentoutumishoitona poistaa stressistä aiheutuvia oireita. HieRoissa käytössä hidas/venyttävä, tehokas mutta kivuton fuusio-tekniikka.

LASTEN HIERONTA. Hieronta auttaa mm. KASVUKIPUIHIN . Kasvukivuilla tarkoitetaan raajasärkyjä jotka vaivaavat vain kasvuiässä. Kasvukipu on vaaraton,normaaliin kehitykseen kuuluva ilmiö. Kivut tuntuvat pääasiassa iltaisin ja öisin alaraajoissa,joskus myös käsissä. Kipu tuntuu usein polvien takana,reisien etuosissa ja säärien takaosissa. Kasvukipuja on kaikenikäisillä lapsilla mutta yleisimpiä ne ovat 5-10 vuotiailla. Kasvukipuihin auttaa myös lämpöhoito. Kotikonsteina voi kokeilla unisukkia tai lämpöisiä kylpyjä.  HieRoi-Hierontapalveluissa mahdollisuus katsella piirrettyjä pienestä kannettavasta dvd-soittimesta hoidon aikana.

ALKUTARKASTUS tehdään jokaiselle uudelle asiakkaalle. Siinä tutkitaan mm. vartalon/pään asentoja,liikeratoja(esim.pään taivutuksissa),lihaksien jäykkyyttä,kiputiloja jne.  Samalla selvitetään mahdolliset vasta-aiheet hoidoille.  Joissain tapauksissa mitataan myös verenpaine. Tarkastus kestää n 10-15 min.  Se on aina maksuton eikä ole ajallisesti pois itse hieronnasta.

LÄMPÖHOITO. Lämpö aiheuttaa kudoksissa verenkierron vilkastumista,pintakapillaarien aukenemista,kudosvenyvyyden lisääntymistä ja lihasjännityksen laukeamista. Näitä ominaisuuksia voidaan käyttää apuna lievittämään kipua ja toisaalta esihoitona perushierontaan. Lämpö tuntuu miellyttävältä ja rauhoittavalta.  Hoidossa käytetään perinteisiä lämpöpakkauksia.

KYLMÄHOITO aiheuttaa pintaverisuonien supistusta ja näin aineenvaihdunta pienenee. Kylmä nostaa kipukynnystä ja alentaa hermojen johtamisnopeutta. Kylmähoitoa käytetään kivunhoitoon,turvotukseen ja kiputiloihin johon saattaa liittyä jokin tulehdus sekä kipuihin nivelten alueella.  Hoidossa käytetään perinteisiä kylmäpakkauksia.

INFRAPUNALÄMPÖHOIDOSSA käytetään käärettä (64×32), jossa lämpölähde on sijoitettu verhoillun paneelin sisälle ja sitä voidaan näin käyttää ihon pinnalla tai  InfraCare-hoitolaitetta. .Infrapunalämpö ulottuu syvemmälle kudokseen kuin perinteinen pinta-lämpöhoito.Lämpö ulottuu näin myös nikamiin ja niveliin. Hoitoa käytetään sekä akuuteissa että kroonisissa kiputiloissa joihin ei liity tulehdusta sekä hieronnan esihoitona.Voidaan käyttää myös rentouttavana elementtinä. Lämpö tuntuu miellyttävältä ja rauhoittavalta.

DEEP OSCILLATION®- syvävärähtely/sähkö-hoito .Ks. yläpalkki.

PAINGONE®-KIPUKYNÄ hoito on ihon kautta tapahtuva matalataajuinen lihas-ja hermostimulaatio. Se perustuu impulsseihin jotka johdetaan kipeään kehon osaan “kynän” hoitokärjen avulla.  Se rentouttaa lihaksia,parantaa verenkiertoa ja aktivoi kehon omia kipuja lievittäviä mekanismeja  .Voidaan käyttää kroonisen ja akuutin kivun lievitykseen.